Blog: Subsidie Werkbaar werk

Werkbaar werk voor iedereen!
 

Minder dan 10% van de Belgen ziet zich werken tot 67 jaar.
België bungelt achteraan in de statistieken over werkzaamheidsgraad.
Veel werknemers zien hun beroep als net iets zwaarder dan dat van hun buur.

Deze cijfers zijn dramatisch … en toch blijven we bij Footsteps positief. We hebben dagelijks contact met bedrijfsleiders, vaak van familiale KMO’s, die echt bezorgd zijn over het welzijn van hun medewerkers. Zij hebben ons nog nooit expliciet gevraagd om het psychisch of fysisch welzijn van medewerkers te verbeteren, maar onrechtstreeks gaat het er wel over.
Ter illustratie enkele uitspraken van bedrijfsleiders bij de opstart van een samenwerking:
 
“Ik vind het belangrijk dat mensen gemotiveerd zijn en graag komen werken. Maar ik ben niet de geschikte persoon om daarover een gesprek met hen te hebben. Ik wil weten wat er bij hen leeft en wat we anders en beter kunnen doen.”
“Ik wil dat de mensen het goed hebben”
 

Werkbaarheidscheque

Het is een prima initatief van de overheid om subsidies te voorzien voor bedrijven die willen inzetten op werkbaar werk: werk dat motiverend is, voldoende leerkansen biedt, geen overmatige stress oplevert en een evenwichtige werk-privé balans mogelijk maakt (bron: serv.be).

Het is een win voor werknemers, werkgevers en de maatschappij als geheel. Werkenden blijven langer en met meer goesting aan de slag. Organisaties kunnen rekenen op meer betrokken en goed presterende medewerkers. De kost van vervangingsinkomens en ziekteuitkeringen daalt.
 

Een duurzame oplossing op maat

De oplossing ligt natuurlijk niet in de wekelijkse gratis fruitmand, de yogales tijdens de middagpauze of een opleiding over veerkracht. Een organisatie is een complex systeem en het uitwerken van een duurzaam ‘mensbeleid’ vergt maatwerk, ervaring en kennis van zaken.
 

Footsteps Group zet in op werkbaar werk

Footsteps Group heeft jarenlange ervaring op alle domeinen van HR én preventie fysieke & psychische aspecten van het werk. We starten vaak met een bevraging van zowel de leiding als werknemers. We spitten uit wat nu al goed loopt (en dient dus te blijven) en waar de verbetermogelijkheden liggen. We zoeken verklaringen en werken oplossingen uit die zorgen voor een duurzame verbetering.
Bedrijven én hun medewerkers stimuleren het Footsteps topteam om elke dag met veel enthousiasme onze missie te realiseren met een aanpak die het verschil maakt voor hen.
 

Contact

Je bent ondernemer en wil werk maken van werkbaar werk? Neem dan contact op Footsteps.Wij kunnen ondersteunen van A tot Z: aanvraag werkbaarheidscheque, offerte, meting van werkbaarheidsgraad, rapportering, acties op maat, opvolging van de veranderingen.
 
 
Meer info:
www.fswr.be
www.serv.be
www.werkbaarwerk.be