Onze aanpak

Footsteps benadert elke opdracht volgens 6 principes, van bij de eerste kennismaking tot de afronding. Zo garanderen we een aanpak die helemaal past bij uw bedrijf en duurzame resultaten oplevert. Deze passen we toe op elk van onze diensten.

Actiegerichte aanpak

Samen met de zaakvoerder onderzoeken we wat een logische aanpak is om tot de gewenste resultaten te komen. We putten daarbij uit onze uitgebreide expertise en ervaring.

Doelgericht

Veranderen om te veranderen heeft natuurlijk geen zin. Als uw organisatie beslist om met Footsteps samen te werken, is dat om een specifiek doel te bereiken: betere performantie, talenten van medewerkers detecteren en ontwikkelen, motiverend leiderschap, vitale medewerkers, employer brand, organisatiecultuur die beter aansluit op de visie, een gezonde werkomgeving... Het uiteindelijke lange termijn doel is steeds een wendbare organisatie die vlot kan inspelen op wijzigende omstandigheden.

Wetenschappelijk onderzoek als kompas

Een ‘Evidence Based’ benadering is het streefdoel van Footsteps. Bevindingen uit wetenschappelijk onderzoek (gedragswetenschappen, werking van ons brein, fysiologie, ...) vertalen we naar de praktijk.

Brede expertise

Alle Footsteps teamleden hebben een academische opleiding en scholen zich permanent bij, op de diverse aspecten van het Mensbeleid. In onze adviezen en oplossingen zijn deze uiteenlopende kennisdomeinen geïntegreerd.

Duurzame oplossingen & lange termijn resultaten

Door onze grondige aanpak bekomen we duurzame resultaten. We brengen onze kennis en inzicht over naar de organisatie, steken zelf ook onze handen uit de mouwen, volgen op en sturen bij, en zorgen vooral dat de nieuwe aanpak verankerd wordt in de organisatie.

Maatwerk

Iedere organisatie is uniek! Footsteps werkt een aanpak uit die past bij de noden, het budget, de timing, de organisatiestructuur, ... Onze vorm van samenwerking is op maat van jouw organisatie.