Katrien Lootvoet

Footsteps Group is opgericht door Katrien Lootvoet in 2015, met focus op KMO’s die hun personeelsbeleid willen professionaliseren.

Als 18-jarige trok Katrien Lootvoet naar de universiteit om er bedrijfspsychologie te studeren. Ondertussen heeft ze meer dan 30 jaar ervaring opgebouwd in alle aspecten van personeelsbeleid, in grote en kleine bedrijven. Ze spijkert haar kennis permanent bij via opleidingen en zelfstudie om zowel de bedrijfskant als de menskant heel goed te begrijpen. De kennis van gedrag in organisaties is de voorbije jaren enorm toegenomen. Katrien wil dat ook KMO’s kunnen genieten van die kennis om een personeelsbeleid op maat uit te werken. Ze weet als geen ander die inzichten om te zetten naar een praktisch toepasbare aanpak.

In haar vrije tijd leeft Katrien zich graag uit in de keuken, met klassiekers als achtergrondmuziek.

Opleidingen

 • Preventieadviseur niveau 1 Psychosociale aspecten
 • Middel Management (Vlerick)
 • Postgraduaat Bedrijfsbeleid (VLEKHO)
 • Licentiaal arbeids- en organisatiepsychologie (KUL)

Astrid Vanfleteren

Het vaste team van Footsteps werd in 2016 versterkt met Astrid Vanfleteren.

Na enkele jaren ervaring als kinesiste in een groepspraktijk, zette zij de stap naar het bedrijfsleven. De insteek is logisch: als bedrijven preventief acties ondernemen en zorgen voor een gezonde werkomgeving, dan kunnen we het welzijn van medewerkers verhogen. Om hierin zowel theoretisch als praktisch sterk te staan, volgt zij de opleiding tot Preventieadviseur niveau 1 Ergonomie.

Astrid adviseert organisaties niet alleen bij de ergonomische inrichting van de werkomgeving (productie, magazijn, kantoor, ...), maar ook bij de optimalisatie van de werkprocessen. Ze maakt daarbij gebruiken van benaderingen zoals Lean, 5S, continuous improvement, in kaart brengen van productie- en logistieke processen, ...   Want het is essentieel om tegelijkertijd aandacht te hebben voor de veiligheid, de gezondheid, het comfort én het doeltreffend functioneren van de medewerker.

De voorbije jaren heeft Astrid zich ook verder gespecialiseerd in Employer Brand, Rekrutering (digital media) & Selectie. Onze klanten zetten Astrid ondermeer in voor tijdelijke (inhouse) ondersteuning als er veel vacatures zijn.

Naast haar professionele activiteiten is Astrid het liefst met sport bezig. Ze speelt Ultimate Frisbee bij de Gentse club Gentle, geeft er ook training en zetelt in het bestuur als sportcelvoorzitter. Deze zomer mag ze met trots België vertegenwoordigen op het Europees kampioenschap in Hongarije met het Nationaal vrouwen team.

Opleidingen:

 • Preventieadviseur niveau 1 Ergonomie (in opleiding)
 • Preventieadviseur niveau 2
 • Industrial Engineering (PVO)
 • HR Beleid
 • Master kinesitherapie en revalidatiewetenschappen

Jan Vanfleteren

 In oktober 2017 zette Jan de stap van stille vennoot naar medezaakvoerder binnen Footsteps.
Met een diploma van bedrijfspsycholoog op zak begon Jan zijn loopbaan in de bank- en verzekeringswereld (Fortis) als zelfstandig kantoorhouder en verzekeringsmakelaar. Na een tiental jaren werd hij medevennoot binnen het Accountancy - en Auditkantoor Vandelanotte, eerst als Director van de afdelingen Talentmanagement & Riskmanagement, daarna als HR-director. Cijfers zijn de rode draad doorheen zijn carrière. Jan zet dan ook graag zijn jarenlange expertise en kennis in op de domeinen verloning, waardering en HR-budgettering.

Als afwisseling voor het vele computerwerk, geniet hij van lange wandelingen in de natuur, liefst met bossen en bergen. Hij sluit de dag graag af met lekker eten en een goed glas wijn.

Opleidingen

 • Sociaal recht
 • Postgraduaat Riskmanagment (Amelior)
 • Verzekeringsmakelaar
 • Postgraduaat Bedrijfsbeleid (VLEKHO)
 • Licentiaat arbeids- en organisatiepsychologie (KUL)