Katrien Lootvoet

Als 18-jarige trok Katrien naar Leuven, voor de opleiding licentiaat (master) bedrijfspsychologie, daarna aangevuld met een bedrijfseconomische vorming.

Ruim 30 jaar later is HR nog steeds haar roeping. Ze deed veel ervaring op in Werving en Selectie (CPM, Generale Bank), later uitgebreid met Personeelsbeheer en Leren & Ontwikkeling (Picanol). De ervaring en verantwoordelijkheden werden steeds breder en kregen ook een strategisch HR aspect in bedrijven als OIP (Oudenaarde), Thermote & Vanhalst (Waregem) en Deceuninck (Hooglede).  Daarnaast was zij 5 jaar lang lector aan de Vives Hogeschool te Brugge, voor studenten in het 2e en 3e jaar Bachelor HR Officer.

HR-kennis en inzicht verwerven, toepassen in organisaties én delen met anderen is de constante doorheen haar loopbaan. Door het opstarten van Footsteps neemt ze terug de rol op van extern organisatie-adviseur en coach, wat ze eerder mocht ervaren als oprichter-medevennoot van Equivive bvba.

In haar vrije tijd leeft Katrien zich graag uit in de keuken, met klassiekers als achtergrondmuziek. 

Astrid Vanfleteren

Het vaste team van Footsteps werd in 2016 versterkt met Astrid Vanfleteren, master Kinesitherapie.

Na enkele jaren ervaring in de revalidatie, zet zij de stap naar het bedrijfsleven. De insteek is logisch: als bedrijven preventief acties ondernemen en zorgen voor een gezonde werkomgeving, dan kunnen we letsels vermijden. Om hierin theoretisch ook sterk te staan, volgt zij een opleiding tot preventieadviseur, met focus op ergonomie. Een aanvullende passie en interesse van Astrid is het optimaliseren van processen. Zij specialiseert zich hierin in een opleiding Lean management. 

Astrid begeleidt klanten in een optimaal verzuim- en gezondheidsbeleid, ergonomisch advies, .. 

Naast haar professionele activiteiten is Astrid het liefst met sport bezig. Ze speelt Ultimate Frisbee bij de gentse club Gentle en geeft er ook training. In de zomer haalt ze haar koersfiets van stal om met vrienden te gaan fietsen.

Jan Vanfleteren

In oktober 2017 zette Jan de stap van stille vennoot naar medezaakvoerder binnen Footsteps.

Zijn diploma van bedrijfspsycholoog vulde hij gedurende zijn carrière aan met de opleidingen bedrijfsbeheer, verzekeringsmakelaar en riskmanagement. Jan begon zijn loopbaan in de bank- en verzekeringswereld (Fortis) als zelfstandig kantoorhouder. Daarna was hij gedurende 17 jaar actief binnen het Accountancy - en Auditkantoor Vandelanotte, eerst als Director van de afdelingen Talentmanagement & Riskmanagement, daarna als HR-director, medevennoot. Cijfers zijn de rode draad doorheen zijn carrière. Jan zet dan ook graag zijn jarenlange expertise en kennis in op de domeinen verloning, waardering en HR-budgettering.

Als afwisseling voor het vele computerwerk, geniet hij van lange wandelingen in de natuur, liefst met bossen en bergen. Hij sluit de dag graag af met lekker eten en een goed glas wijn.